チョコレートバー部門で金賞と銀賞を受賞
受賞イメージ
辻口博啓の思い
タブレットショコラの紹介
  • tropical_island
  • houjicha_soba
  • sakura_ciger
  • yuzu
  • natto


LE CHOCOLAT DE H

LE CHOCOLAT DE H は東京・六本木に2003年にオープン。日本の文化とフランスの文化を融合させる独創的なショコラトリーです。四季折々に味わえる素材の微妙なニュアンスを大切にしています。オーナーシェフの辻口博啓はクープ ド モンド ドゥ ラ パティスリー、クープ ド フランス インターナショナル杯など数々を受賞。

The renowned chocolate shop LE CHOCOLAT DE H opened in Roppongi, Tokyo in 2003. The original store has moved to Ginza from Roppongi in 2015. Chocolatier Tsujiguchi fuses Japanese and French cultures and expresses seasonal flavors in his creations.
He has received many accolades including La Coupe du Monde de la Patisserie and La Coupe de France International and Club des Croqueurs de Chocolat(C.C.C.).